Efterspørgslen efter produkter af frugt og bær er stigende. Sunde indholdsstoffer og et stigende udbud af frugt og bær er grundlaget for produktudvikling. Det skaber nye muligheder for aktører i hele værdikæden. IFAU har medvirket ved udvikling af strategier for at skabe vækst i den danske bær-branche, bidraget med markedsdata for bl.a. forarbejdede frugtprodukter samt med inspiration til produktudvikling til detail og food service markedet i Danmark og udlandet. IFAU fungerer som International Market Advisor for den globale organisation International Blackcurrant Association med hovedkontor i New Zealand.
Kompetencer
IFAU arbejder indenfor hele værdikæden af agro- og fødevareindustrien. Arbejdsområderne omfatter:
- Trends og tendenser indenfor samtlige led af værdikæden
- Den globale agro- og fødevareindustri (alle segmenter indenfor værdikæden)
- Investeringer
- Internationaliseringsmønstre og strategisk udvikling
- Handel med landbrugs- og fødevarer
- Forbrugertendenser, fødevareforbrug og markedstendenser
- Sundhed og ernæring
- Food service sektoren
- Produktudvikling og innovationstendenser
- Økologiske fødevarer
- Funktionelle fødevarer
- Bioteknologi i fødevarer og agrobusiness
- Udstyr til fødevareindustrien, ingredienser og emballage
- Fødevaredistribution inkl. udviklingen indenfor detailhandlen
Mission
- IFAUs mission er at styrke vækst, innovation og internationalisering i den danske agro og fødevaresektor gennem videnindsamling, analyse og formidling.