Klimaændringer og bæredygtighed, stigende efterspørgsel efter animalsk protein, økologi, non-food afgrøder samt global handel med landbrugsprodukter er emner som IFAU regelmæssigt belyser. Landbrugsproduktionens størrelse, nye produktionsgrene, bioteknologiske muligheder samt værdikædernes struktur og aktører er centrale emner. IFAU har belyst markedsmuligheder for f.eks. nye typer foder og læggekartofler, udarbejdet markedsstrategier for nye økologiske fødevarer, samt medvirket ved EU Kommissionens evalueringsarbejde om bl.a. bioenergi, hektarstøtte og certificeringer.
Kompetencer
IFAU arbejder indenfor hele værdikæden af agro- og fødevareindustrien. Arbejdsområderne omfatter:
- Trends og tendenser indenfor samtlige led af værdikæden
- Den globale agro- og fødevareindustri (alle segmenter indenfor værdikæden)
- Investeringer
- Internationaliseringsmønstre og strategisk udvikling
- Handel med landbrugs- og fødevarer
- Forbrugertendenser, fødevareforbrug og markedstendenser
- Sundhed og ernæring
- Food service sektoren
- Produktudvikling og innovationstendenser
- Økologiske fødevarer
- Funktionelle fødevarer
- Bioteknologi i fødevarer og agrobusiness
- Udstyr til fødevareindustrien, ingredienser og emballage
- Fødevaredistribution inkl. udviklingen indenfor detailhandlen
Mission
- IFAUs mission er at styrke vækst, innovation og internationalisering i den danske agro og fødevaresektor gennem videnindsamling, analyse og formidling.