IFAU er en medlemsbaseret organisation. Virksomheder, organisationer og myndigheder med aktiviteter indenfor agrobusiness og fødevareområdet kan blive medlemmer af Instituttet og på den måde få adgang til IFAUs omfattende informationssamling og internationale netværk. IFAU samarbejder med danske og internationale forskningsinstitutioner og organisationer og indgår i internationale projektkonsortier.
Instituttet ledes til dagligt af Karen Hamann.
Projekttyper
IFAU har specialiseret sig i udarbejdelse af projekter og rapporter der nøjagtigt er tilpasset opdragsgiverens krav og behov. Omfanget af projektarbejdet kan variere fra overordnede notater til detaljerede rapporter. Før en opgave igangsættes udarbejder IFAU et skriftligt tilbud hvoraf projektet indhold, omfang, pris og tidsplan fremgår. Eksempler på projekttyper er:
- Strategiske analyser
- Notater
- Markedsanalyser
- Konkurrencestudier
- Markeds- og konkurrentovervågninger
- Forbrugeranalyser
- Trendstudier
Hertil kommer at IFAU arrangerer konferencer, seminarer og workshops og koordinerer eksportfremmende aktiviteter som eksportfremstød og match-making events.
Dataindsamlingsmetoder
IFAU anvender følgende kvalitative og kvantitative dataindsamlingsmetoder i sit projektarbejde:
Indsamling af skriftlige kilder
IFAU har et omfattende specialbibliotek som emnemæssigt og geografisk dækker hele den globale fødevareværdikæde. Biblioteket består af følgende type publikationer:
Tidsskrifter og nyhedsbreve fra de fleste områder af verden omhandlende landbrug, fødevareforarbejdning, internationale fødevaremarkeder, fødevareteknologi og forbrugertendenser.
Rapporter fra forskningsinstitutioner og brancheorganisationer verden over
Årsberetninger fra verdens største agro- og fødevarevirksomheder
Statistik over udviklingen i verdens landbrugs- og fødevareproduktion, fødevareforbrug og fødevarehandel.
Hertil kommer adgang til online søgedatabaser. Fokusområder i biblioteket udvælges i tæt samarbejde med Instituttets medlemmer. På den måde optimeres biblioteket så det supplerer medlemmers egen informationsindsamling og hele tiden er opdateret med den nyeste viden på fødevareområdet.
Dataindsamling via interviews
- IFAU indsamler informationer gennem primære datakilder. Eksempler på metoder er:
- Telefoninterviews
- Personlige interviews
- Postale interviews
- Hall tests
Storechecks
I forbindelse med projektarbejde tilbyder IFAU at gennemføre storechecks i Danmark og udlandet med henblik på at indsamle informationer om produkter, aktører, emballage innovationer mv.
Mission
IFAUs mission er at styrke vækst, innovation og internationalisering i den danske agro og fødevaresektor gennem videnindsamling, analyse og formidling.